Arbejdsmodeller og metoder
Jeg arbejder både med virksomhedsledere og grupper af medarbejdere, og uanset hvilket niveau vi befinder os på, tager jeg udgangspunkt i den enkelte og den enkeltes ståsted, for ved hjælp af et givet værktøj at give personen mulighed for at udvikle sig derfra. Specifikke værktøjer, modeller og metoder er beskrevet neden for og uddybet i underpunkterne til venstre. Jeg har især fokus på helheden og i denne sammenhæng tager jeg udgangspunkt i organisationens udvikling, der består af personlig udvikling (herunder assertion), gruppens udvikling (herunder facilitering), og endelig rekruttering.
I hvert enkelt tilfælde tager jeg hensyn til den situation, som den enkelte virksomhed arbejder i og under. Det enkelte individs ståsted, gruppens ståsted og vilkår og dernæst vurderes hvilke værktøjer, det vil være mest hensigtsmæssigt at bruge enten på gruppe- eller individniveau. Der kan her anvendes en fælles model for hele gruppen eller virksomheden, men det er også muligt at skræddersy en løsning, der er tilpasset virksomheden, og dermed den bedste løsning for netop din virksomhed.
Organisationens udvikling
Det er gennem de første møder med virksomheden, at virksomheden selv afgrænser og definerer hvilken opgave, den ønsker hjælp til at få løst. Gennem dialog med ledelsen uddybes kendskabet til virksomheden og der bliver sat ord på de udfordringer, som virksomheden står i eller foran, og det bliver klarere, hvilke udfordringer det vil være hensigtsmæssigt at tage fat på først, og hvilken model eller værktøj det vil være hensigtsmæssigt at anvende.
Er sigtet at opnå større motivation, effektivitet og trivsel, er det måske hensigtsmæssigt at lade alle i virksomheden få mulighed for at deltage i de respektive processer. Er dette tilfældet, er det hensigtsmæssigt, og i ledelsens egen interesse, at ledelsen går foran og ser på egne vaner, eftersom det er ledelsen, der er kulturbærer, og ledelsens adfærd har en afsmittende effekt og virkning på hele organisationen.
[Læs mere]
Personlig udvikling
Den personlige udvikling tager form alt efter situation og behov. Ledelsen går foran og derefter følger ledergruppens forskellige afdelinger. Jeg er i alle processer åben, ærlig og direkte. Jeg tager altid udgangspunkt i den enkeltes ståsted og begynder derfra, og eftersom døren til forandring åbnes indefra, begynder jeg med at analysere den enkeltes personlighed, for derefter at igangsætte den relevante proces i situationen. I forbindelse med personlig udvikling foretrækker jeg oftest at anvende værktøjet "Assertion".
Assertionstræning er en måde at øge selvindsigt, selvtillid og den positive personlige gennemslagskraft, hvor målet med træningen er at opnå assertiv adfærd. Den assertive adfærd betyder, at den enkelte optræder åbent, ærligt og direkte under hensyntagen til den enkeltes ståsted. Denne adfærd øger den enkeltes handlemuligheder, og giver den enkelte mulighed for at anvende endnu flere af egne, særegne og individuelle kompetencer. Som resultat opnås større effektivitet og trivsel.
[Læs mere]
Gruppeudvikling
Med udgangspunkt i Garuda A/S' analyser er formålet, at styrke den personlige udvikling og åbenhed i forhold til at identificere og udvikle egne kompetencer og eget potentiale som leder. Formålet er at opnå større selvindsigt og større forståelse af egen adfærds indvirkning på andre, og dernæst give mulighed for at sætte fokus på ledergruppens interne relationer og værdier. Selvindsigten har især til hensigt at medføre større åbenhed, gensidig forståelse, respekt for og accept af den enkeltes og områdets forskelligartede udfordringer. Således vil energien hos den enkelte leder kunne anvendes mere målrettet og hensigtsmæssigt. Ledergruppen vil således kunne opleve større gennemslagskraft, og omgivelserne vil opleve, at ledergruppen fremstår mere handlekraftig i forhold til fælles opgaver.
[Læs mere]
Rekruttering
Når virksomheden har gennemført første samtalerunde og har udvalgt de kandidater, der skal gå videre til "næste runde", finder mange virksomheder det relevant at lade de ansøgere, der fremstår lige kvalificerede, gennemgå en personlig analyse inden sidste samtalerunde. Efter denne model har jeg været sparringspartner for offentlige såvel som private virksomheder og har gennemført personlighedsanalyser med efterfølgende samtale og endelig fremlæggelse af samtaleresultatet for et ansættelsesudvalg. Denne metode kan i mange sammenhænge sikre en større professionalisme og neutralitet i ansættelsen og dermed, at det er den rigtige ansøger, der får jobbet.
[Læs mere]